Skip to main content

När Anna Kavousi i början av mars klev in genom dörrarna för att göra sin första dag som lönekonsult hos Frejs blev det startskottet på vad som skulle komma att bli ett år fyllt av utmaningar. Med ett skarpt fokus inställt på att stötta varje kund med kunskap och kreativa lösningar lyckades hon skapa egen framgång och förstaplatsen som Årets Lönekonsult i QBIS Partner Awards 2020.

– Jag kände mig oerhört tacksam när jag fick veta att jag vunnit detta pris, berättar Anna. När jag sett hur starka de andra kandidaterna som nominerats är, känner jag mig väldigt glad över att ha vunnit.

Anna Kavousi, lönekonsult på Frejs

Kunskap och lyhördhet

Det blev en intensiv start på den nya arbetsplatsen. Men med ledorden från Frejs i ryggen; kompetens, engagemang, kontinuitet och kundfokus har Anna anpassat sitt arbetssätt och tagit sig igenom årets utmaningar med bravur. Dessa faktorer tillsammans med ambitionen att utveckla sin kompetens har bidragit till att hon nu tar emot priset som Årets Lönekonsult 2020. Kompetensutvecklingen beskriver Anna som en grundläggande del i sitt arbete med att leverera de bästa tjänsterna för kunden och för att skapa en positiv kundupplevelse.

– Genom att utveckla vår kompetens kan vi se till att ligga steget före och leverera en lösning på bästa möjliga sätt när kunden efterfrågar det. Jag skulle säga att kompetens tillsammans med lyhördhet är viktigt för att skapa trygghet. Vi måste lyssna till och vara införstådda i vad kunden behöver så att vi kan utveckla processer och arbetsmetoder på ett smart sätt.

In i framtiden med digitalt

Frejs har lång och bred erfarenhet inom både revision och redovisning med kompletterande tjänster inom rådgivning, skatt, lön och HR. Satsningen på att ytterligare utveckla affärsområdet Lön har tagit fart under 2020, där Anna har varit en stor del i arbetet.
Effektiv lönehantering grundar sig i identifiering av områden där man minskar den manuella handpåläggningen och ser till att digitalisera och automatisera processer. Anna förklarar,

– Idag finns det många sätt att sköta administrationen digitalt och därmed effektivisera långsiktigt. Några av mina tips för att bli mer effektiv är att skapa tydliga rutiner med deadlines så att alla parter vet vad som ska levereras och när. Ett försystem för lön ökar kvaliteten i arbetet och minskar antalet steg mot att ha färdiga löner, så ett bra försystem är mitt andra tips. Digitala checklistor rekommenderar jag också då de fyller en bra funktion oavsett om man sköter lön internt eller tillsammans med en byrå eftersom man kan följa vad som ska göras och följa upp när saker har gjorts.

Vinsten blir en påminnelse

Ett år av hårt arbete har passerat, men det var bara startskottet. Statyetten kommer att få agera som en påminnelse för varför man fortsätter och ska fortsätta.

– Statyetten har ett stort värde för mig, både nu och framåt. Den kommer att få en fin plats här på kontoret där den syns och kan inspirera och påminna mig om att det jag gör har en betydelse, avslutar hon.

MOTIVERING TILL ÅRETS LÖNEKONSULT 2020

“Anna är en fantastisk lönekonsult som verkligen ger allt i arbetet med kunden. Hon har inga problem med att göra det lilla extra för att förhöja hela kundupplevelsen. Hennes arbete håller högsta kvalitet, vilket gör att både kunder men även andra byråer efterfrågar hennes tjänster.Hon har under 2020 byggt upp en löneavdelning från grunden på Frejs Revisorer för att standardisera löneprocessen, vilket gett möjligheten att utöka hela affärsområdet lön. Det har också resulterat i att merparten av alla kunder nu är digitaliserade.

”Anna lägger ner sin själ i att hjälpa mig på alla tänkbara sätt!” – Annas kund”

Vilka andra vann priser i QBIS Partner Awards?

SE ALLA VINNARE