Skip to main content

Av konsulter, för konsulter

Så fungerar QBIS för konsulter

"Våra konsulter lägger inte bara in sin tid i QBIS, de specificerar också vad de har gjort. QBIS använder denna information för att skapa underlag för att fakturera våra konsulttjänster. När underlagen är klara sammanställer jag fakturorna och skickar dem vidare till ekonomi, som bara behöver trycka på knappen för att skicka ut fakturorna till våra kunder."

– Robert Dahlin
Konsultchef, QLogic

“Innan QBIS hade vi svårt att hålla koll på hur mycket tid vi lagt på varje projekt”

Visste du att vårt företag startade som en IT-konsultverksamhet? Än idag har vi kvar detta affärsområde. Möt vår konsultchef Robert som berättar om utmaningarna som löstes när vi skapade QBIS, hur våra konsulter använder QBIS idag och hur enkelt det blivit att fakturera kunderna för våra konsulttjänster.

“Vi arbetar med en mängd olika projekt, både korta och långa. Vi tar oss också an en del ad hoc-projekt”, berättar Robert.

Till en början var det svårt att hålla ordning på var våra konsulter lade sin tid, särskilt de som arbetade för flera olika kunder. QBIS växte fram som en lösning på behovet av att ha full koll på konsulttiden.

“Med QBIS blir det lätt att göra rätt. Våra konsulter kan redovisa sin tid i telefonen så fort de är klara med ett jobb för en kund. När vi skickar en faktura för konsulttjänster kan vi vara säkra på att vi varken fakturerar mer eller mindre än vi ska”, fortsätter Robert.

Som en extra bonus gör QBIS dessutom faktureringen bra mycket smidigare för Robert.

“Våra konsulter registrerar inte bara in sin tid i QBIS, de specificerar också vad de har gjort”, förklarar Robert. “QBIS använder denna information för att skapa underlag för att fakturera våra konsulttjänster. När underlagen är klara sammanställer jag fakturorna och skickar dem vidare till ekonomi, som bara behöver trycka på knappen för att skicka ut fakturorna till våra kunder.”

Med ena benet i konsultvärlden, och andra benet i programvaruvärlden har vi haft förutsättningarna som krävs för att utveckla det ultimata tidrapporteringssystemet. Vi har skapat det tidrapporteringssystem som våra konsulter själva vill använda.

Du kanske vill veta mer om…

QBIS Time gör tidredovisningen smidigare än någonsin! Redovisa tid på mindre än 30 sekunder från mobil, dator eller surfplatta.

Med QBIS Project hjälper dig med projektledning och projektplanering. Få full koll på dina projekt och leverera resultat gång på gång!

Slipp jaga kvitton och underlag – samla allt på samma plats! QBIS Expense räknar automatiskt ut moms, milersättning och traktamente.