Skip to main content

Tycker ni att administration ofta tar lång tid och är ett distraherande moment från att arbeta med uppgifter som utvecklar kärnverksamheten? Då är det hög tid för er att undersöka digitala lösningar för att automatisera era processer.

Automatiserad administration kan innebära att de processer som måste göras varje månad, såsom lön och fakturering, går per automatik. Istället för att sitta med tidspress och huvudvärk kan digitala system göra den större delen av jobbet åt er, så att ni får tid över att fokusera på annat. Ett digitalt system ger mer frihet i hur ni väljer att spendera er arbetstid.

8 skäl till att börja använda ett digitalt system som kan automatisera tidrapportering och projekthantering

Ni slipper jakten på personalen för att lämna in underlag

Tidrapporter, kvitton, material och ledighetsansökningar registreras direkt i systemet så ni slipper jaga personalen.

Systemen är alltid uppdaterade med den senaste teknologin

QBIS uppdateras varje månad för att säkerställa att systemen är fräscha, moderna och funktionella. På så sätt behöver man inte tänka på att uppdatera programmen eller vara orolig för att data försvinner.

Skapa underlag för lön och fakturering på nolltid

Vi har integrationer till de flesta stora lönesystem och faktureringsprogram. Administratörer kan enkelt exportera underlag från QBIS och importera direkt i ekonomisystemet som tar hand om löneberedning och fakturering.

Personalen får koll på sin egen tid

Varje anställd kan se sina egna tidssaldon i systemet. En smidig widget visar hur mycket tid de har i sin tidsbank gällande bland annat, flex, komp, semester, sjukdagar, föräldraledighet m.m.

Rapportering kan i princip göras när som helst, och vart som helst

Ett molnbaserat system kräver ingen installation. Har man en internetuppkoppling på sin mobil, surfplatta eller dator kan man registrera tid och utlägg vart man än befinner sig.

Attestering i led minskar risken för felrapportering

När användare har rapporterat sin tid stänger de sina egna tidkort. Chefer och projektledare godkänner tidkorten innan administratören tar över och exporterar underlaget inför löneberedning och fakturering.

Hitta sätt att förebygga missnöjda medarbetare

All rapporterad tid, närvaro och frånvaro, samlas i rapporter som kan användas för att analysera när och varför personal är frånvarande. Med dessa rapporter kan ni kartlägga och undersöka eventuella hinder för att verksamheten ska kunna utvecklas, såsom hög frånvaro eller hög arbetsbelastning.

Ni får full kontroll på verksamheten

Allt i ett system! Tidrapportering med projekthantering – inklusive planering och uppföljning för chefer, projektledare och administratörer ger större möjlighet att få full kontroll på hur tiden inom verksamheten spenderas. Med rätt information kan man hitta sätt att optimera arbetsprocesser som gör personalen mer effektiv och som gör att verksamheten växer.