--> Skip to main content

Från starten år 2008 har Kansliet haft en annorlunda syn på hur man levererar kvalitativa och moderna lönetjänster. Med fokus på digitala lösningar för målgruppen företag, ideella organisationer och föreningar, har en tillväxtresa om 25% per år gett resultat. I år tar de emot priset som Årets Nytänkande Byrå i QBIS Partner Awards.

– Det är jätteroligt att få ta emot det här priset, och det känns välförtjänt, skrattar Helena Mattsson von Wowern, lönechef på Kansliet. Vi är en så liten byrå som arbetar mycket med att vara dynamiska och nytänkande. Att vi med våra grundläggande värderingar kan skulle kunna inspirera branschen att moderniseras känns fantastiskt.

Helena Mattsson von Wowern, lönechef på Kansliet

Innovation från grunden

Kriterierna för att ta emot priset inkluderar bland annat att arbeta med fasta priser istället för löpande timpris samt ta kommando för att leda kunderna in i det digitala – något som för Kansliet känns som en självklarhet.

– Vi skiljer oss från en traditionell byrå. När man ser på vår målgrupp och ideella föreningar som tidigare har hamnat lite mellan stolarna för traditionella byråer så har vi istället valt att arbeta nära dem. Det har möjliggjort att vi kunnat arbeta med digitalisering och utveckling eftersom målgruppen krävt moderna lösningar. Vi har till exempel arbetat i molnet i över tio år nu, så de flesta av våra kunder har alltid varit digitala med oss, säger Helena.

Helhetstänk anpassat för kunden

Med värdeord som nära, smart och personligt beskrivs Kansliet tjänster. Ett all-inclusive upplägg som innebär att man får en extern ekonomiavdelning med engagerade medarbetare, snarare än köpta tjänster från en byrå.
Sedan 2017 har Kansliet och QBIS samarbetat för att leverera helhetslösningar till kunder som kräver tillgänglighet och flexibilitet.

– Samarbetet har både förändrat och förenklat mycket för våra kunder. Eftersom de flesta inte finns vid ett skrivbord framför en skärm, utan snarare på en badmintonplan, en ungdomsgård eller i en simhall finns det större krav på ett mobilanpassat och webbaserat verktyg som alla kan använda. Det är A och O för våra kunder, och då även för oss. QBIS har den lösningen och delar vår värdegrund om användarvänlighet och service, så vi har varit och är fortsatt en bra matchning för våra kunders skull, säger Helena.

Anpassat firande

Statyetten för Årets Nytänkande Byrå kommer att få en hedersplats på kontoret i Täby utanför Stockholm, och ett tillhörande firande med alla medarbetare.

– Det kommer att bli stort kalas på kontoret! Corona-anpassat såklart, säger Helena och ler. Vi är aldrig alla medarbetare här samtidigt, så vissa kommer att behöva vara med genom skärmarna. Men det blir ändå skumpa och distansdans! Avslutar hon.

MOTIVERING TILL ÅRETS NYTÄNKANDE BYRÅ 2020

“Ständig framåtsträvan och nytänkande präglar Kansliets företagskultur såväl i det interna arbetet som med kunderna. Deras produkt löne- och ekonomiavdelning ”All Inclusive” är ett exempel på den proaktivitet som Kansliet påvisar i arbetet med att jobba nära varje kund.

Kansliets motto är ”Mer tid till det roliga” – vilket går hand i hand med QBIS moderna synsätt ”Spend your time right” som båda syftar till effektivisering av kundens administration. Med flexibilitet i arbetet med olika system skräddarsyr de lösningar som fungerar för alla parter.
Alla kunder har digitala processer oavsett situation och omständigheter och Kansliet har arbetat uteslutande i molnet sedan starten år 2008.”

Vilka andra vann priser i QBIS Partner Awards?

SE ALLA VINNARE