--> Skip to main content

Den 24 maj släpps QBIS nya mobila gränssnitt. Uppdateringen innebär stora förbättringar för dig som använder QBIS i mobilen. Funktionaliteten blir bättre och utseendet gör rapportering enklare. Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt så att ni kan spendera er tid rätt.

Vi har samlat flera utav de mest populära funktionerna för mobil användning i widgets under Tidregistrering; registrera sin tid på dags- eller veckobasis, kom- och gåtid, ansöka om ledighet, rapportera projekttid och material eller få en överblick av sina tidssaldon.

För att ha vyn under Tidregistrering tillgänglig som startsida i mobilen, måste ”TID” vara förinställt som startsida under ”Mina inställningar”. Har du inte möjlighet att själv ändra detta, kan de med chefs- eller administratörsbehörigheter av QBIS inom företaget hjälpa till att ställa in det.

Lägg till QBIS på Hemskärmen

Genom att lägga till QBIS på hemskärmen, får du genom en app-liknande symbol snabb tillgång till systemet. För att lägga till QBIS på hemskärmen öppnar du en webbläsare på mobilen, loggar in på QBIS-kontot och klickar sedan på Mer-pilen. Scrolla till höger och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Då kommer en dialogruta upp där man kan klicka på ”Lägg till”, längst upp till höger. En ikon läggs därefter på hemskärmen som fungerar som en app.

Kom- och Gåtid

Kom- och Gåtid i QBIS gör det enkelt att stämpla in eller ut. Stämpla tiden genom att klicka på kom, rast eller gå. Så visas en notis med tidpunkten för in- och utstämpling. Man kan enkelt följa sin arbetstid i realtid under ”Arbetstimmar” som i en snurrande klocka i indikerar att man är instämplad.

Registrera Tid

Registrera tid är en widget som leder direkt till tidkortet. Här rapporterar man enkelt tiden för arbetsdagen, genom att klicka på de fält som ska redigeras. På ett överskådligt sätt kan man se hur dagen ser ut och hur många timmar man rapporterat. Genom att vända mobilen kan man se en hel veckas översikt, med hur många timmar man har rapporterat. Med pilarna i datumfältet kan man rapportera tid över föregående dagar.
I tidkortet kan man även rapportera avvikelser och aktivitetstid samt se en dagsöversikt.

Ansök om Ledighet

Med widgeten ”Ansök om ledighet” kan man snabbt skicka iväg en ledighetsansökan. Här fyller man i datum och anledning för ledigheten och vem ansökan ska skickas till. Det är även möjligt att skriva in en kommentar till sin ledighetsansökan i meddelandefältet. Skicka ansökan genom att klicka på brevikonen längst upp till höger. Man kan också se en summering av sina tidssaldon.

Projekttid

Widgeten för ”Projekttid” gör det enkelt att rapportera tid direkt mot ett projekt och en aktivitet. Man kan rapportera sin tid i realtid genom att starta en timer, eller rapportera sin tid i efterhand.

För att rapportera i realtid väljer man projekt och aktivitet innan man startar en timer som registrerar tiden. För att rapportera i efterhand skriver man istället in hur många timmar man arbetat i det valda projektet och aktiviteten. All redovisad projekttid sammanställs längst med i widgeten, för en överskådlig vy över dagens rapporterade tid.

Mina Saldon

Under widgeten ”Mina saldon” kan man se alla ens aktuella tidssaldon. All avvikande tid, såsom flex, semester, komp, m.m. presenteras här. Filtrera saldon för en bättre överblick genom att välja list- eller rutnätsvyn. Genom att klicka på specifika saldon kan man få mer information kring valt saldo.

Projektmaterial

I widgeten projektmaterial kan man smidigt rapportera material till projekt. Genom att enkelt välja typ av material, projekt och aktivitet samt datum för inköp, antal och enhetskostnad går det snabbt att registrera materialet. Det är också möjligt att koppla material direkt till fakturering, vilket möjliggör att man kan lägga in antal och enhetspris direkt i widgeten.
I listvyn kan man se alla sina rapporterade projektmaterial.

Testa QBIS – helt gratis

Välj ett eller flera system, och prova de med full funktionalitet i 30 dagar.
Eller kontakta en av våra specialister sales@qbis.se

1Välj Produkter
  • Tid
  • Projekt
  • CRM
  • Ärendehantering
2Kontaktuppgifter
× Klart Ditt konto har skapats, ett e-postmeddelande med inloggningsuppgifter kommer att skickas till dig inom kort. Om du saknar ditt bekräftelsemail, vänligen kontakta oss på sales@qbis.se eller ring oss på 031-10 70 60
× Oväntat fel Något oväntat hände när vi förberedde dina konton, vänligen försök igen senare.
× Server ej kontaktbar Kunde ej ansluta till QBIS server. Kontrollera din internetanslutning eller försök igen senare.
× QBIS underhållsarbete QBIS är för tillfället nedstängt pga planerat underhållsarbete. Kom tillbaka vid ett senare tillfälle och fyll i formuläret.