Skip to main content

Den rosa månaden oktober uppmärksammar bröstcancer. Idag drabbas cirka 8 000 personer i Sverige av bröstcancer varje år*. Det är den vanligaste formen av cancer bland kvinnor, men drabbar även män. Ett cancerbesked vänder inte bara den drabbades värld upp- och ned, utan även de närståendes. En som fick genomleva mottagandet och kampen mot diagnosen är Gabriela Balint, Process Manager på QBIS.

Det var en helt vanlig aprilkväll hemma i soffan när Gabriela kliade sig över bröstet och kände en knöl. Hon hade varit på en mammografi bara ett par månader tidigare och undersökningen hade inte visat något irreguljärt. När hon kände förhårdnaden knöt sig magen till en knut. Ett samtal till sjukhuset gav henne en akut mammografi och efter en utredning kom diagnosen om en elakartad tumör.

– “Min mamma dog i samma cancerform för 20 år sedan. Så när jag fick beskedet kändes det som om världen försvann under mina fötter. Jag kände att nu tar livet slut, för det gjorde det för min mamma. Tanken på att jag aldrig skulle få se mina barn nå sina milstolpar, som att gifta sig och få egna barn gav mig ren panik.”, berättar Gabriela.

Vände motgång till motivation

Insikten om allt som Gabriela skulle kunna missa omvandlade hon till drivkraft att fortsätta kämpa. Maken och de två barnen blev en stark support-enhet som stöttade henne genom hela sjukdomsförloppet. Efter två operationer, behandling med cellgifter och strålning under ett års tid finns det inte längre några spår av cancer i bröstet.

– “Jag har ett nytt liv. Att har gått igenom detta har gjort att jag känner mig starkare än någonsin, även om cytostatikan har satt sina spår. Det har gett mig insikt om vad som är viktigt i livet. Jag står inför ett nytt liv som jag är så exalterad över att få skapa och uppleva.”

QBIS ger till forskningen

Nästan alla människor känner någon som drabbats av cancer. Forskningen går framåt, men den går inte fort nog. Därför kommer QBIS att donera till cancerforskningen för varje bokad demo som hålls under oktober.

– “Vi vill stödja forskningen, för det behövs verkligen. Vi kommer att skänka 50 kr till Bröstcancerförbundet för varje demo som hålls under oktober. Det känns fantastiskt att kunna göra detta. Som företag kan vi ta ställning och göra mer, och jag är glad över att vi gör det.”, säger Andrew Johnston, Product Manager på QBIS.

Läs mer om bröstcancer hos Bröstcancerförbundet