Skip to main content

Ledande programvaruföretaget Björn Lundén förvärvar QLogic AB, med stöd av Main Capital Partners. En viktig del i QLogics resa för fortsatt utveckling av våra produkter och tjänster. QLogic är verksamt inom tid-, projekt- och utläggshantering och är känt för sin molnbaserade lösning QBIS och IT-support

Växande betydelse för tid- och projekthanteringssystem

Idag står företag inför ett ökat tryck för att öka effektivitet och öka produktiviteten. Våra system för tid-, projekt och utläggshantering gör det möjligt för företag att centralisera sin data och få en bättre förståelse för medarbetarnas produktivitet. Marknaden för tidshanteringssystem förutspås växa med 22,4% per år under de kommande fyra åren.

Medgrundaren av QLogic AB och Product Manager av QBIS Business Systems, Andrew Johnston berättar.

Detta är en fantastisk möjlighet för oss alla och jag ser detta som nästa kapitel i vår resa för att utveckla vårt företag. Vi är glada att varumärkena QLogic och QBIS kommer att finnas kvar och fortsätta som en uppskattad del av Björn Lundéns produktportfölj. QLogics kunder kommer att dra nytta av en ännu starkare integration och ett kombinerat produktutbud samtidigt som de har flexibiliteten att fortsätta använda sitt nuvarande löne- och redovisningssystem.”

Om Björn Lundén

Björn Lundén, som grundades 1987, tillhandahåller redovisnings- och finansiella mjukvarulösningar riktade till redovisningsföretag och små och medelstora företag i hela Norden och Storbritannien. Björn Lundén har huvudkontor i Hudiksvall och har över 30 000 företag som kunder på den svenska marknaden. Bolaget har utvecklat moderna programlösningar, informations- och utbildningstjänster och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och personalfrågor.

Om Main Capital

Main Capital Partners är en strategisk investerare med exklusivt fokus på mjukvarusektorn. Main har drygt 20 års erfarenhet av att bygga starka mjukvarugrupper i Benelux, DACH-regionen och Norden. Main är specialiserade på att hjälpa ledningsgrupper i mogna och växande mjukvaruföretag att uppnå hållbar tillväxt genom att arbeta nära ledningen som en strategisk sparringpartner. Fonderna förvaltas av ett erfaret team av 45 professionella investerare från kontor baserade i Haag, Stockholm och Düsseldorf som erbjuder stöd på strategisk och pragmatisk nivå. Från och med oktober 2021 har Main Capital cirka SEK 22 miljarder i förvaltat kapital.

Har du några frågor kring våra produkter och tjänster?

Spend your time right