Skip to main content

Med Fortnox lansering av Marknadsplats (Marketplace) har det blivit enklare att koppla QBIS till Fortnox för dig som är ny kund, eller för dig som är existerande kund och vill sätta upp en ny integration. Om du har en integration mellan QBIS och Fortnox behöver du inte göra något, artikeln gäller endast för nyuppsättning.

Uppsättning av Fortnox integration till QBIS

För att sätta upp en ny integration mot Fortnox krävs följande:

Steg 1: Logga in på ditt företagskonto i Fortnox
Gå in på https://www.fortnox.se och klicka sedan på “Logga in” längst upp till höger på sidan. Skriv sedan in dina inloggningsuppgifter som du har fått från Fortnox och bekräfta genom att klicka på “Logga in” längst ned i formuläret.

Har du inga inloggningsuppgifter till Fortnox? Kontakta Fortnox kundtjänst.

Steg 2: Gå till Fortnox Marknadplats (Marketplace)
När du är inloggad i Fortnox behöver du aktivera kopplingen. Denna funktionalitet finns tillgänglig i Fortnox marknadsplats, genom att klicka på “shoppingkassen/varukorgen”, längst till vänster i menyn får du åtkomst till detta. Scrolla sedan ned på sidan till sektionen “Appar” och klicka därfter på länken “Alla appar”. Här syns en lista med alla tillgängliga applikationer Fortnox erbjuder, scrolla ned och klicka på “QBIS” i listan.

Steg 3: Aktivera QBIS applikation
När du klickat på länken för QBIS kommer du till en landningssida, innehållande information om integrationen. För att aktivera kopplingen klickar du på knappen “Skaffa/Aktivera”. En pop-up ruta dyker då upp som frågar om du vill sätta upp en koppling mot “QBIS Fakturerings integration”, klicka på “OK”, därefter dirigeras du till QBIS login sida.

Steg 4: Logga in i QBIS
Skriv in dina inloggningsuppifter som du har fått från din kontaktperson hos oss, och klicka sedan på “Logga in”. Under tiden du loggas in i QBIS auktoriseras integrationen och du får sedan ett meddelande som bekräftar att kopplingen är uppsatt. Du får även en ytterligare bekräftelse när du går in i Fortnox igen.

Om du inte har inloggningsuppgifter till QBIS kontakta i första hand vår support på helpdesk@qbis.se eller telefon 031-10 70 60.

Fungerar det inte att sätta upp integrationen? Kontakta i första hand Fortnox kundtjänst.
Har du inte skaffat QBIS än? Ingen fara, kontakta oss genom att ringa 031-10 70 60 eller maila oss på sales@qbis.se, så hjälper vi dig!

Exportinställningar för integrationen i QBIS

När du har auktoriserat integrationen till Fortnox, kan det vara så att du behöver gå igenom exportinställningarna i QBIS, för att säkerställa att informationen överförs vid export. Direkt efter auktoriseringen kan du klicka på länken “Export settings” eller så kan du få åtkomst till funktionaliteten via (“Mer” >) “System” > “Mer” > “Exportinställningar”. Har du flera integrationer uppsatta kan du behöva välja “Fortnox Faktura” i rullistan.

De inställningar som är relevanta att titta på här är “Importera leverantörsfakturor från Fortnox” och “Aktivera attestflöde för leverantörsfaktura”, dessa är automatiskt på “Nej”. Genom att klicka på “Ja” kan du aktivera dessa inställningar och få åtkomst till funktionaliteten. Det kan även vara en god idé att säkerställa att “E-postadress för statusinformation efter synkronisering” är korrekt. Glöm inte att klicka på “Spara” längst upp till höger, om du har gjort några ändringar i exportinställningarna.

Vill du veta mer om integrationen till Fortnox?