--> Skip to main content

Från arbetet inom demensvård till auktoriserad senior lönekonsult och gruppchef på BDO i Nyköping har Susanna Carlbergs karriärsresa varit utvecklande. Efter tio år inom området tar Susanna silverplatsen som Årets Lönekonsult i QBIS Partner Awards 2020.

– Det kom som en chock. Jag hade sett att nomineringarna var öppna och nominerade ett par av mina kollegor, så när jag fick beskedet att jag själv vunnit blev jag överraskad men väldigt glad såklart, säger Susanna.

Susanna Carlberg, Auktoriserad Senior Lönekonsult och Gruppchef hos BDO

Proaktivt är huvudsaken

Ett av kriterierna för att motta priset som Årets Lönekonsult är att arbeta proaktivt med kunderna för att förutspå och motarbeta risker för kunden, samt optimera deras affär. Detta är något som det arbetas med på daglig basis hos BDO, där kommunikation är en del för att hjälpa kunderna.

– Jag tycker att kommunikationen är viktigast när det gäller god service. Både mot kunder och kollegor. Eftersom vi håller på med digitalisering och förändrar för att få moderna lösningar, är det otroligt viktigt att vi för en dialog och informerar varför vi gör vissa förändringar och hur man faktiskt utför nya arbetsmoment. Kunden kommer alltid i förstahand och genom att kommunicera kan vi vara proaktiva och därmed se till att våra kunder är nöjda och känner trygghet med oss.

Vill lyfta fram löneyrket

Efter ett utmanande år där såväl kommunikation som information varit av stor vikt för att leverera kvalitativa tjänster är statyetten som Årets Lönekonsult ett välkommet kvitto på framgången.

– Den kommer att visas upp för att den är en symbol för att man har lyckats. Jag måste bara hitta en bra plats för den, skrattar Susanna. Jag tycker det är viktigt för att det också är ett tillfälle att lyfta fram yrket i sig själv. Det känns som om statyetten också representerar vikten av det arbete vi utför inom lön i ekonomiområdet, så det känns extra kul att få belysa det tillsammans med mitt teams prestationer, säger hon.

MOTIVERING TILL ÅRETS LÖNEKONSULT 2020

“Susanna är oerhört engagerad och besitter dessutom stor kunskap inom löneområdet. Hon hjälper gärna sina kollegor i löneteamet, samtidigt som hon levererar lönetjänster av högsta kvalitet till kunderna. Under 2020 har Susanna varit framstående i ett internt projekt för att ta fram den bästa standardiserade och dokumenterade processen för uppstart av lönekunder. Som kursledare för BDOs ERFA-dagar bidrar hon till utveckling av lönearbetet på hela byrån. Susanna är ett föredöme för digitaliserade löneprocesser med enbart en enda kund som idag har manuell hantering

”Susanna är en riktig klippa! Hon har definitivt de kvalifikationer årets och framförallt framtidens lönekonsult ska ha!” – Susannas kollega”

Vilka andra vann priser i QBIS Partner Awards?

SE ALLA VINNARE