Skip to main content

Att spara något i molnet är ett ganska diffust uttryck för de flesta. Men många gillar ändå tanken på att all data samlas där uppe bland molnen. Och vi kan bara hålla med. Molnet är fantastiskt. Häng med när vi förklarar varför.

Att arbeta i molnet betyder kort och gott att du arbetar mot servrar över internet istället för lokalt på dator eller server. Allt du sparar lagras då istället på flera externa servrar, istället för att sparas lokalt på din dator. Det är alltså ett mycket säkert sätt att spara information på.

Hur kan molnet påverka min verksamhet?

Det finns många fördelar med molnet och det är mycket därför just molntjänster har vuxit explosionsartat de senaste åren.

Kostnadsbesparingar

När du arbetar med molntjänster behöver du ingen speciell hårdvara och inga dyra installationer av program. Du behöver tekniskt sett inte ens en egen server. Du slipper lagra programvara och information på din egen dator och kan fokusera på det viktiga – din verksamhet. Att arbeta i molnet innebär också att ni bara köper den kapacitet som för ögonblicket används. Skalbarheten frigör både resurser och tid.

Geografisk frihet

En stor fördel med arbeta i molnet är att du kommer åt dina data från vilken dator som helst. Du kan dela information med dina kollegor så att ni kan arbeta tillsammans, oavsett var ni befinner er.

Säkerhet

Säkerheten förbättras ofta genom att arbeta i molnet. IT-leverantörer garanterar en mycket hög säkerhet och skyddar dina data. Dessutom sköts all din backup automatiskt i molnet.

 

QBIS är ett molnbaserat verktyg. Det betyder att du alltid har den senaste versionen av QBIS och du har tillgång till din data, var du än är.  Dessutom är den i säkert förvar på våra servrar. Läs mer om våra produkter här