Skip to main content

Team QBIS växer och kan glatt säga hej och välkommen till vår allra senaste kompis Sven! Han kommer stärka upp utvecklarteamet, men vi vill så klart presentera honom lite närmare. 

Sven Ljungberg, som verkar gilla det mesta i programmeringsväg, är det allra senaste tillskottet bland våra programmerare. Han har jobbat med back end, front end, UX, ja nästan allt som har med drift, utveckling och förvaltning att göra. Han gillar variationen som han får av att jobba med alla olika delar, men alla saker har en gemensam nämnare.
– Det jag tycker är roligast är problemlösningen. Att verkligen få tänka till och grotta ner mig i ett problem för att försöka lösa det med logik.

Utvecklingen tog honom till Vietnam

Sven är utbildad systemutvecklare med specialisering inom agila metoder. Han har i sin tidigare roll som konsult jobbat på en mängd olika bolag, med en mängd olika uppdrag, som till och med tagit honom så långt som till Vietnam. Där jobbade han bland annat med nyutveckling av webbsidor.
– Det var väldigt roligt faktiskt. Det var verkligen en upplevelse att få arbeta på andra sidan jorden. Men det var också mycket som var svårt, speciellt kommunikationen, eftersom kollegorna jag arbetade med kunde väldigt lite engelska. Så en av sakerna jag fick göra där var att hjälpa till med kommunikationen mellan utvecklarna och kunden och se till så att dom förstod varandra.

Trendspanar på fritiden

Hos oss kommer Sven att bli en del av vårt internationella team där han kommer att jobba med allt från utveckling och testning till förvaltning av QBIS alla moduler. Men det är inte bara på jobbet som Sven gillar det här med front end och back end.
– Jag sitter även vid datorn på fritiden och försöker hänga med i trender gällande nya front end-ramverk. Det händer ju så mycket där och det händer så snabbt. Det känns kul att ha lite koll på vad som kanske kan bli någonting i framtiden och jag hoppas även att det är något jag kan ta med mig i mitt arbete.

Vi är glada över att Sven har blivit en del av vårt härliga utvecklarteam och hälsar honom hjärtligt välkommen till QBIS!